annons
Hem » Notiser » Mattias Wikberg vidare till finalen i DAF:s förartävling
Mattias Wikberg från Sverige (med pokal i handen) tävlar i den internationella finalen i DAF Drive Challenge, som hålls i helgen i Luxemburg.

Mattias Wikberg vidare till finalen i DAF:s förartävling

Lastbilschauffören Mattias Wikberg från Eklunds Åkeri i Moskosel AB kommer att vara en av 18 yrkeschaufförer från hela Europa som tävlar vid den internationella finalen i DAF Driver Challenge i Luxemburg i helgen. Förarna kommer att gå head-to-head för den eftertraktade titeln ¨Truck Driver of the Year¨ efter att ha vunnit genom sina respektive nationella DAF Driver Challenge-finaler.

En enastående lastbilschaufför är en verklig hantverkare och ökar prestandan hos en lastbil till max. DAF Driver Challenge kommer att avgöra vilken lastbilschaufför som är den ultimata chauffören. DAF Driver Challenge är unik i sin strävan och är öppen för alla som har ett körkort för en lastbil, oavsett vilket varumärke han eller hon normalt kör, berättar DAF i en pressrelease.

Utmärkande faktor

Vägen till finalen i DAF Driver Challenge började tidigare i år med ett test där deltagarna fick övertyga en jury om sitt yrke, engagemang, färdigheter och passion. Endast de bästa av de bästa blev då inbjudna att tävla i nationella tävlingar över hela Europa. Resultat av alla de 30 nationella testerna samlades ihop och därefter fick man fram 18 finalister som hade uppnått högsta poäng och gått till finalen. Den finalen kommer att äga rum i helgen – 28 och 29 september – på den imponerande Goodyear-testbanan i Luxemburg, under övervakning av Europas största fordonskontrollföretag, DEKRA.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*