annons
Hem » Artiklar » Maximal uppslutning i Göteborg

Maximal uppslutning i Göteborg

Det blev så många chaufförer som slöt upp i Göteborg att man fick köra i tre separata korteger från starten i Skandiahamnen. Starten gick 11.30 som planerat och en kortege gick via Älvsborgsbron, Västerleden, Söderleden, Åbromotet och E6 genom Tingstadstunneln till Stigs Center i Backa där alla avslutade. En annan kortege körde via Lundbyleden och Tingstadsmotet, medan den tredje körde genom centrum via Järntorget och Allén. I centrum gick flera chaufförer och delade ut flygblad med information om aktionen och bakgrunden till densamma.

Göteborg 1

Direktkontakten med allmänheten var mycket positiv enligt några av chaufförerna på Avenyn. De fick chansen att ge sin syn på den vardag de delar med så många privatpersoner på våra vägar.

– En vardag där vi möter chaufförer som köpt sitt körkort för 80 Euro på nätet. Inte långt ifrån det man skojade om när man var ung, ler Jonas. Du vet det där med att ha hittat sitt körkort i ett cornflakes paket.

Även om aktionen bygger på en mörk verklighet så var humöret på både chaufförer och allmänhet på topp. Kortegerna fick mycket stöd med tummen upp och applåderande längs vägen.

Allra roligast var att man lyckats samla 358 lastbilar till denna mäktiga demonstration.

– Det viktiga är att vi får lika villkor för alla inom åkerinäringen i Sverige sa Therese Lisberg, lastbilschaufför som deltar i auktionen och blev intervjuad av Göteborgsposten.      – Politikerna har blundat för problemen länge, men börjar nu får upp ögonen för de ojämnlika villkoren, sa Therese till gp.se.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*