annons
Hem » Artiklar » MECA storsatsar på tunga fordon

MECA storsatsar på tunga fordon

Eftermarknaden för tunga fordon omsätter omsätter flertalet miljarder kronor i Sverige årligen, där fordonsåterförsäljarna för tunga fordon har närmare 80 procent av andelarna för eftermarknadsaffären. En konkurrensbild som går att utveckla menar reservdelskedjan MECA som berättar att en pilotsatsning på reservdelssortiment för tunga fordon har utvecklats framgångsrikt under 2020. Därför skalar MECA upp affären och blir rikstäckande med ett 30 lokala tunga fordonslager från tidigare fem. MECA blir därmed en aktör som erbjuder stor tillgänglighet, med många distributionspunkter i Sverige.

– Vi ser stora fördelar för kunderna med fler leverantörer, där vi som fristående aktör bidrar med högre tillgänglighet, prisvärdhet och snabba leveranser. Vår ambition är att ta minst lika stor andel av tunga fordonseftermarknaden som vi har på personbilssegmentet i Sverige, säger Carl Johan Åström, VD MECA Sweden där MECA Tunga Fordon ingår.

–Vårt helhetserbjudande inom både reservdelar och utrustning kompletteras av vår specialanpassade digitala reservdelskatalog som implementeras i fas med utbyggnationen av de nya lagerpunkterna. Därtill utbildas omkring 60 medarbetare inom tunga fordon, säger Magnus Velen, Försäljningschef Tunga Fordon, MECA Sweden.

MECA erbjuder idag närmare 100 000 artiklar via lokala och centrala lager i Sverige med leverans oftast inom 1-2 timmar och senast dagen efter beställning. De 30 strategiska lagerpunkterna innebär en rikstäckande tillgänglighet med leverans samma dag till de flesta orter i Sverige från och med hösten 2021. Sortimentet omfattar reservdelssortiment till de flesta fabrikat av transport- och lastbilar, där MECA samarbetar med de största OE-leverantörerna

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*