annons
Hem » Notiser » Mercedes öppnar ny anläggning i Gävle

Mercedes öppnar ny anläggning i Gävle

Det har som bekant funnits en del frågetecken kring service av Mercedes lastbilar i Gävle. Nu är det klart att Veho Bil AB öppnar en helt ny fullserviceanläggning för Mercedes-Benz lastbilar i Gävle. Den nya anläggningen på Ersbogatan kommer att ha både försäljning och serviceverkstad och planeras öppna under andra kvartalet 2020.

– Gävle är en viktig ort för oss både för vår existerande vagnpark i området och för det strategiska läget utefter E4 och E16, säger Torben Vesterlund som är ansvarig för återförsäljarutveckling på Mercedes-Benz Lastbilar i Sverige i ett pressmeddelande. 

Den nya anläggningen kommer att drivas av Veho Bil AB som redan har lastbilsanläggningar för Mercedes-Benz i Örebro, Karlstad och Västerås och som är i full gång med att bygga även i Malmö.

– Veho Bil är en perfekt partner för oss, med både kunskap, erfarenhet och finansiella muskler.

Veho Bil AB omsätter ca 2 miljarder kronor och har ca 250 anställda i Sverige. Företaget ingår i den finska Veho OY koncernen som är en av Nordens största återförsäljare av bilar. Veho, som också generalagent för Mercedes lastbilar i Finland, har sålt Mercedes-Benz sedan 1939. Totalt omsätter koncernen cirka 12 miljarder kronor och har fler än 1.800 anställda.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*