annons
Hem » Notiser » Michelin bygger nytt för att utveckla nya däck

Michelin bygger nytt för att utveckla nya däck

Michelin har invigt första delen av sitt nya forsknings- och utvecklingscenter i Ladoux, Frankrike. URBALAD som byggnaden heter ska stå helt klar 2018 till en prislapp på mer än 2.5 miljarder kronor. Syftet är att öka företagets innovationskraft samt att påskynda utvecklingsprocesserna av produkter och tjänster.

Sedan 1955 har Michelin Technology Center varit centrum för däckkoncernens innovation, forskning och utveckling. Globalt arbetar mer än 6.000 människor med framtidens produkter och tjänster hos Michelin. Mer än hälften av dem arbetar i Michelins Technology Center i Ladoux, Frankrike, där företaget precis tagit första delen av detta innovationscenter i bruk. Med sina 67.000 kvadratmeter och 1.600 arbetsplatser är detta den största byggnaden i Rhône-Alpes-Auvergne regionen.

– Investeringen med att bygga ut vårt R&D center i Ladoux genomförs för att öka vår innovationspotential. Vi vill stärka vår globala ledarposition genom att utveckla däcklösningar och tjänster och att möta utmaningarna inom mobilitet. Utbyggnaden av R&D centret ska också bidra till att vi når våra ambitiösa COP21 mål med att reducera våra CO2-utsläpp med 20 procent till 2030, säger Vincent Pinot, verkställande direktör för Michelin i Norden.

De övriga delarna av Michelins nya teknologicenter i Ladoux ska stå färdigt under 2018. Det nya centret är idag ett av världens mest högteknologiska R&D miljöer. Här är alla forsknings- och utvecklingsdiscipliner samlade under samma tak och samarbetar med företagets olika innovationsprogram.

Teknologicentret i Ladoux är ett toppsäkert område där centrala projekt och idéerna från företaget utvecklas. 72 procent av alla däck som utvecklas av Michelin kommer från det nya centret i Frankrike och varje år produceras 15.000 prototyper där.

Utöver Ladoux har Michelin innovationscenter i USA, Brasilien, Thailand, Indien, Kina, Japan och Schweiz.

Michelin samlar nu design, forskning och utveckling av högteknologi och högprestanda däck på ett och samma ställe:

  • Utformning av däckkomponenter
  • Design av däck
  • Tillverkning av gummiblandningsprototyper
  • Konstruktion och produktion av prototyper för däckformar
  • Produktion av prototypdäck
  • Tester och mätningar i maskiner och på bana
  • Logistik och underhåll av fordon
  • Simulering, analys och mätning

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*