annons
Hem » Artiklar » Michelin valde Einrides T-Pod

Michelin valde Einrides T-Pod

Det stora miljömötet i Kanada, Movinon summit, är ett möte med fokus på miljön, framtida infrastruktur och hållbara transporter med miljövänliga fordon. Mötet kom till som ett framtidsmöte för att fira Michelin-gubbens 100-års dag och hette från början Bibendum challenge. Michelin är fortfarande initiativtagare och huvudarrangör men fler aktörer har tillkommit. Vissa kallar mötet för miljöns motsvarighet till ekonomins Davos.

Bland utställarna fanns svenska Einride som för första gången visade upp sin T-Pod, den eldrivna självkörande lastbilen, på andra sidan Atlanten. Det uppstod musik när Michelin, som strävar efter hundra procent hållbara transporter, och Einride möttes i kanadensiska Montreal, vilket resulterade i att Michelin valde Einrides lösning till sin anläggning i Clermont-Ferrand.

– Jag är stolt över att en global ledare som Michelin valde Einride. Vi delar samma uppdrag och ser fram emot att arbeta tillsammans för att introducera en hållbar, säker och effektiv lösning som kan bidra till att förändra sättet att transportera Michelin-gods, vilket innebär en kraftig minskning av koldioxidutsläppen, säger Robert Falck, VD och grundare av Einride.

Einrids lösning är baserad på autonoma, allelektriska fordon, samordnade av ett intelligent ”operativsystem” för godstransporter på väg.

”Godstransporter på väg svarar för cirka 7 procent av de globala koldioxidutsläppen. Hållbar mobilitet är ett centralt mål för Michelin-gruppen som global däck- och mobilitetsserviceaktör. För att uppnå detta mål har Michelin nu beslutat att använda sig av ett autonomt eltransportsystem (AET) från Einride”, skriver Michelin i sin pressrelease.

Partnerskapet mellan Einride och Michelin kommer att börja med den kommersiella implementeringen av Einrids lösning vid dess Michelin-anläggningar i staden Clermont-Ferrand, Frankrike, 2020. Utbyggnaden, som innefattar digitalisering av valda transportflöden på Einrids plattform, kommer att hända i två huvudfaser:

 

  1. Inom inhägnad område: Transport av gods på en av Michelin anläggningar i Clermont-Ferrand
  2. På allmän väg: Transport av gods mellan olika Michelin-platser i staden *

 

Det nya initiativet initierades av Michelin-gruppens Supply Chain Department som ingår i Michelin-gruppens satsning på mer innovativ och hållbar rörlighet för varor.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*