annons
Hem » Artiklar » Micke Malmberg vann Nordic Throphy

Micke Malmberg vann Nordic Throphy

Vinnare av årets Nordic Trophy, som var den 40:e i ordningen, blev Micke Malmberg, Malmbergs Åkeri, från Visby. Det var en märkbart tagen vinnare som tog emot publikens jubel. Självklart tillsammans med sonen Eddie som var minst lika glad han.

– Jag är så glad så jag gråter, sa Micke Malmberg direkt efter prisceremonin.

– Detta är ofattbart, det är stort, lyckades Eddie få fram i glädjeyran.

Bilen Malmberg vann med är en Scania S650 med en tydlig inspiration från klassiska ASG. Förklaringen till temat är enkel. Det var för ASG Mickes pappa Jan-Krister Malmberg körde när Micke själv var en liten grabb.

Vinsten var den första som gick till Sverige sedan 2016 då Berthon Jönsson från Bjärnum vann Nordic Trophy. Innan dess får man gå ända tillbaka till 2009 för att hitta en svensk vinnare i den prestigefulla tävlingen. Då stod Tommy Nilsson från Sjövik för en riktig skrällseger med sin Scania R620 Topline, ”Smokey and the Bandit”. Tommy firade tioårsjubileet med att ta en plats i mästarklassen inför nästa års Nordic Trophy – med samma bil.

Andraplatsen i årets Nordic Trophy gick till Juha Ristimaa, Finland med Lundmans Djurtransporter från Piteå på en tredjeplats.

Nästa år avgörs Nordic Trophy i Jönköping under Elmia Lastbil 2020 som hålls 19 till 22 augusti.

2 kommentarer

  1. Gud Vilken Bil den va värd å vinna

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*