annons
Hem » Artiklar » Minnesstund i hela landet
Minnesstund i Malmö; Robert Hansson, Philip Andersson, Malkolm Johnson, Gustaf Axelsson, Daniel Nilsson.

Minnesstund i hela landet

Med en tyst minut hedrade kollegor idag den kranbilschaufför som så tragiskt omkom i en arbetsplatsolycka i onsdags. Vid lunchtid hissades lastbilskranar mot skyn runt om i hela landet och klockan 12.00 ställde sig chaufförerna i vördnadsfull tystnad för att skänka en tanke till sin förolyckade yrkesbroder.

Uppropet till manifestationen spreds i sociala media under torsdagen. Inte minst i Kranbilsgruppen på Facebook och i Malmö samlades några av gruppens medlemmarna för att tillsammans visa sin aktning. Efter att kranarna rests mot himmeln samlades chaufförerna framför sina bilar i en gemensam tystnad. Kepsar och mössor togs av och huvuden sänktes i stillhet.

När den tysta minuten var över dröjde några sig kvar för att ge ord på sina känslor.

– Vi kan inte få tillbaka vår vän och kollega men det känns skönt att gemensamt kunna visa att vi finns här, säger Malkolm Johnson.

– Inte minst att få visa hans familj och anhöriga att vi är många som tänker på honom, tillägger Gustaf Axelsson.

En gång om året träffas Kranbilsgruppen på en träff i Halmstad under parollen ”Bra bärighet” och många känner den omkomne kollegan därifrån.

– Även om vi inte träffades så ofta räknar jag honom som en god vän. Han var alltid så glad och vi har haft mycket kul ihop, säger Daniel Nilsson.

Det som inträffat visar återigen på hur farligt yrket som lastbilschaufför/kranbilsförare kan vara.

– När något sådant här händer tänker man till en gång extra när man ska göra något. Det kommer att sitta i ett tag, säger Philip Andersson.

Efter den tysta minuten fylldes Kranbilsgruppens Facebook snabbt med bilder på kranbilar och andra lastbilar från medlemmar som hedrat sin kollega. Bland alla svenska inlägg fanns även hälsning från Finland, Norge och Grekland.

 

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*