annons
Hem » Notiser » Misstänkt sprängladdning i godsmottagning på kärnkraftverk

Misstänkt sprängladdning i godsmottagning på kärnkraftverk

I samband med pågående polis- och militärövning på OKG:s kärnkraftverk utanför Oskarshamn markerade OKG:s bombhundar i kärnkraftverkets godsmottagning – ett större och tre mindre – som inte ingick i övningen.
Tjänstehundarna upptäckte och reagerade på paketen vid tretiden på måndagseftermiddagen. Detta medförde att kärnkraftverket spärrades av.
OKG rapporterar att det större paketet efter röntgen snabbt kunde avfärdas eftersom det innehöll startmotorer. De övriga paketens innehåll, bland annat lut, kunde dock tillsammans leda till misstankar om sprängverkan. Efter noggrann kontroll kunde alla misstankar avskrivas. Paketen innehöll en substans som har en lukt som luktar likadant som ett ämne som kan användas vid tillverkning av hemmagjorda bomber.
OKG meddelar att både polisen och medarbetarna på kärnkraftverket hela tiden agerade korrekt med hänsyn till de fakta som presenterats och alla rutiner har följts. På måndagskvällen kunde alla som arbetar på OKG återgå till sina arbeten som vanligt.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*