annons
Hem » Artiklar » Modern jubileumsversion av Volvo FH, med lite retro

Modern jubileumsversion av Volvo FH, med lite retro

För att fira introduktionen av Volvo FH 1993, ett kvarts sekel sedan, släpper Volvo Lastvagnar nu Volvo FH 25 Year Special Edition. Jubileumsmodellen finns både som Volvo FH och Volvo FH16, berättar Volvo i en pressrelease. Volvo har gett den en speciell exteriör och inredning som gör den modern med en retro twist.

Volvo FH är en av branschens mest framgångsrika modeller någonsin med nästan en miljon sålda lastbilar och har gett ett speciellt sätt att leva för miljontals förare över hela världen. På Volvo ser man FH 25 Year Special Edition inte bara som ett firande av lastbilen, utan också en hyllning till alla kunder och förare som kört den ikoniska lastbilen under de senaste 25 åren.

– Volvo FH är ett exempel på ett perfekt resultat av en kundfokuserad tankegång och en modell som har drivit utvecklingen framåt under ett kvarts sekel. Denna jubileumsmodell är därför en hyllning till de första 25 åren och en utgångspunkt för vår fortsatta framgångsrika resa tillsammans med kunder och förare, säger Claes Nilsson, VD Volvo Lastvagnar.

– Den första generationen Volvo FH betydde så mycket för Volvo Lastvagnar och hela industrin. Den var en milstolpe; Det var faktiskt så att den helt förvandlade uppfattningen om vad en modern lastbil var. Att arbeta med utformningen av jubileumsutgåvan har varit en riktig ära, säger Nigel Atterbury, Senior Graphic Designer hos Volvo Lastvagnar.

Utsidan av denna specialutgåva beskrivs bäst som modern med en retro twist. Silver / grå och orange inredning belyser lastbilens ursprung och stripningen bildar nummer 25 för att signalera årsdagen. Stripningen kombinerar 3D-effekter och skuggor för att flirta med designtrenden i början av 90-talet och ger lastbilen ett tydligt retroutseende. Det finns två lanseringsfärger, en mörkare gråton (Mammoth Tree Metallic) och en blank röd (Crimson Pearl), den senare en modern hyllning till den ursprungliga röda hyttfärgen 1993.

När du öppnar dörren, väntar en högklassig och lyxig inredning på föraren. Säkerhet har alltid varit en viktig del av Volvo FH och detta manifesteras av orange detaljer i allt från säkerhetsbältesstygn till gardiner, mattor och reflekterande säkerhetsdekaler vid nödutgången. Genom att använda subtila, men tydliga accenter har designteamet skapat en fortsättning på det säkerhets- och förarfokus som alltid varit viktigt i Volvo FH. Och för att förbättra en fantastisk körupplevelse kombinerar quiltat tyg och läder för exceptionell komfort och design.

Jubileumsbilen är byggd för att understryka Volvos uppfattning att Volvo FH har varit och är en innovationsledare. Den innehåller några av lastbilens senaste innovationsgenombrott och kan specificeras med de helt nya tilläggen till Volvo Dynamic Steering:

  • Volvo Dynamic Steering med Styrassistans. Här samverkar Volvo Dynamic Steering med lastbilens elektroniska stabiliseringssystem. När minsta tendens till sladd har identifierats aktiveras systemet och hjälper med lätta rattrörelser föraren att motstyra för att stabilisera fordonet.
  • Volvo Dynamic Steering med Körfältsassistans. Här samverkar Volvo Dynamic Steering med lastbilens körfältsassistans. När systemet identifierar att lastbilen riskerar att hamna utanför körfältet aktiveras styrningen och hjälper föraren att återta kursen. Behövs ytterligare assistans varnas föraren genom svaga rattvibrationer istället för varningsljud.
  • Volvo Dynamic Steering med Personliga inställningar. Individuell inställning av rattmotstånd för en personligt anpassad och bekväm körupplevelse.

– Den här lastbilen tycker jag visar hur Volvo Lastvagnar driver utvecklingen och fortsätter att sätta nya standarder inom lastbilsbranschen, precis som Volvo FH har gjort sedan 1993, säger Tomas Thuresson, Global Long Haul Segment Manager på Volvo Lastvagnar. Han fortsätter genom att slå fast att det är en fantastisk utgåva som hyllar en enastående lastbil och miljontals kunder, förare och fans som har varit engagerade i Volvo FH i hela 25 år.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*