annons
Hem » Artiklar » Morgondagens chaufförer på digital konferens
Victoria Johansson och Filippa Pihl och yrkesläraren Sandra Petersson från Vreta Utbildningscentrum berättar om vägen till transportbranschen.

Morgondagens chaufförer på digital konferens

På onsdag och torsdag i nästa vecka, 2-3 juni, samlas tongivande aktörer inom transportnäringen på Vägtransportfokus. Kompetensförsörjning av morgondagens chaufförer är en av de intressanta programpunkterna under det digitala eventet som sänds från Elmia i Jönköping.
Sigalit Slutbäck, vd på TYA, kommer här att berätta hur de ser på utvecklingen. Och två blivande yrkeschaufförer som går på Vreta utbildningscentrum, Victoria Johansson och Filippa Pihl, berättar om sin väg till transportbranschen.
På Vägtransportfokus möter du också representanter för fordonstillverkare, påbyggare, myndigheter samt politiker som till vardags jobbar med trafikfrågor i både Riksdagen och EU-parlamentet. Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar och kommer då att ge regeringens syn på flera av de frågor som nu är aktuella.
Under rubriken ”Det delade väglandet” ska Transportföretagens samhällspolitiska chef Tina Thorsell att ge en bild av effekterna av ett underfinansierat underhåll och kring denna intressanta fråga blir det också ett panelsamtal där ledande trafikpolitiker deltar.
Vägtransportfokus arrangeras av Elmia Lastbil i samarbete med Lastfordonsgruppen och Trailer Magazine. Hela programmet finns på Elmia Lastbils hemsida. Här kan du också kalenderboka de programpunkter du är mest intresserad av.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*