annons
Hem » Artiklar » Mycket dramatikpå spanska Jarama

Mycket dramatikpå spanska Jarama

Årets Europacup i Truckracing har utvecklats till en rafflande duell mellan MAN-förarna Antonio Albaceta, Spanien och Jochen Hahn, Tyskland. Inför finalen på Le Mans, som avgörs nästa helg, har spanjoren ett litet försprång.

Efter två raka titlar för Jochen Hahn, Tyskland är det spanjoren Antonio Albacete som sitter i vinnarhålet inför finalen på Le Mans. Han har 377 poäng jämfört med 366 för Hahn.
    Den näst sista deltävlingen på spanska Jarama blev mycket dramatisk. Albacete brukar normalt plocka mycket poäng på sin hemmabana utanför Madrid.
    Tävlingshelgen började också bra för Albacete. Han vann lördagens första och poängmässigt viktigaste race före Hahn. Försprånget ökade från 21 till 26 poäng, men en rejäl krasch i det andra racet förstörde dagen för Albacete.
    Man tillämpar omvänd startordning för de åtta främsta och de två förare som stod främst var inblandad i en krasch och när en av dem, spanjoren Mariezcurrena kom in på banan efter ett besök i sandfållan körde Albacete in i honom.
    – Jag hade ingenstans att ta vägen, sade Albacete som av förklarliga skäl inte var helt förtjust i den omvända startordningen.
    Samtidigt som de skapar med dramatik då de bästa jagar bakifrån så kan det som i detta fall uppstå incidenter i framför allt starten.
    Från depån fick Albacete se sin tyske stallkamrat Marcus Oestreich vinna och det tvåbilsteam som drivs av Lutz Bernau hade därmed säkrat guldet i årets lagtävling.
    – Det är vi naturligtvis mycket glada över, sa den sympatiske Bernau som under lördagskvällen fick en del att fundera över.
    Det visade sig nämligen att man inte kunde få Albacetes bil i körbart skick. I det läget beslutade man sig för att ansöka om dispens så att Albacete fick köra Oestreichs bil under söndagen.
    – Det är inget lätt beslut, men efter Marcus seger igår säkrade vi teammästerskapet och nu får Antonio en möjlighet att köra om titeln.
    En liknande situation inträffade märkligt nog på Zolder i mitten av september. Efter en krasch fick den bäste Renaultföraren Adam Lacko då ta över en bil från en teamkompis.
    Och efter det att alla medtävlare sagt OK fick Albacete göra samma sak. Den bil som normalt är målad i Bernaus egna teamfärg (rött och blått) blev nu helröd.
    En tredje och en sjätteplats innebar att spanjoren körde ihop de poäng som krävdes för att behålla ledningen. Samtidigt blev Hahn etta och sjua och det skiljer nu bara elva poäng inför finalhelgen.
    Eftersom man kan få maximalt 60 poäng under en tävlingshelg så blir det spännande race på Le Mans. En utmaning för Albacete och hans team blir också att hinna reparera den kraschade bilen och att göra alla de fininställningar som krävs för att den ska vara i topptrim.
    Även om Albacete sitter i vinnarhålet behöver inte Hahn vara beroende av någon annan i guldkampen. Ifall han vinner alla fyra racen på Le Mans så tar han minst tolv poäng mer än Albacete.
    

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*