annons
Hem » Artiklar » Närkefrakt storsatsar i Örebro

Närkefrakt storsatsar i Örebro

Örebrobaserade Närkefrakt påbörjar nu bygget av en helt ny anläggning med kontor, godsterminal, lager, verkstad och tvätthall på Pilängen i Örebro. Bygget kommer resultera i regionens första heltäckande anläggning för lastbils- och transportbranschen.

Fredrik Öjdemark, VD Närkefrakt Foto: Magnus Wahman

– Vi ser mycket positivt på utvecklingen för vår bransch. Därför vågar vi göra denna expansiva satsning i Örebro – mycket tack vare det goda läge Örebroregionen erbjuder. Det är ju till och med utnämnt till Sveriges bästa, säger Fredrik Öjdemark, VD i ett pressmeddelande från företaget..

Det första spadtaget kommer att tas, under högtidliga former, onsdag den 14 mars klockan 16:30 på Pilängsgatan (hörnet Vältgatan), tillsammans med kunder, leverantörer, politiker och andra personer som har intresse för regionens roll som logistikcentrum.

Den efterfrågan som finns på transporter till, från och inom Närke har gjort att Närkefrakt och dess delägare beslutat att bygga en helt ny anläggning. Totalt kommer den omfatta 7000 kvm och 50 000 kvm asfalterade ytor, med expansionsmöjligheter. I den nya anläggningen kommer det, förutom godsterminal, även finns ytor för externa tredjepartslogistikkunder.

Som hyresgäster kommer en ny tvätthallsaktör och en lastbilsverkstad vara verksamma.

– Framtida satsningar på hållbara transporter bedömer vi också kommer gynna vår starka ställning som den naturliga samarbetspartnern för regionala logistiklösningar och det bidrar också till behovet av en modern anläggning, säger Fredrik Öjdemark.

Om Närkefrakt:

Närkefrakt är ett expansivt transportsäljande företag med kontor i Örebro och verksamhet i hela Sverige. Vår fordonsflotta omfattar cirka 330 enheter och ägs av våra 85 medlemsåkerier som är verksamma med transporter inom fjärr & distribution, bygg & anläggning samt miljö. Vi bedriver också försäljning av grusprodukter och matjord. Närkefrakt har cirka 60 medarbetare och omsatte år 2017 cirka 650 Mkr. Läs mer på www.narkefrakt.se

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*