annons
Hem » Artiklar » Natascia Perucci servar Scania i Rom
Av de 11 anställda på Ormia är 4 kvinnor. Bland de 4 finns nyanställda serviceteknikern Natascia Perucci och reservdelsansvariga Debora Rendoni.

Natascia Perucci servar Scania i Rom

Som verkstadschef är Alessandra Lucaroni en av få kvinnor i den i stort sett mansdominerade världen för reparation och underhåll av tunga fordon. Men Scania Ormia-verkstaden, som betjänar det större Rom-Lazioområdet, är på många sätt speciellt. Av de 11 anställda är 4 kvinnor. Bland de 4 finns nyanställda serviceteknikern Natascia Perucci och reservdelsansvariga Debora Rendoni.

Alessandra Lucaroni, verkstadschef och Natascia Perucci, service technician.

Natascia Perucci ska nu ge sig ut och serva längs vägarna i Scanias 24-timmas serviceåtagande, så passerar du Rom med din scania kanske du möter henne.

Perucci, en 20-årig från Foligno i Umbrien, började studera turism i gymnasieskolan men drogs ofta till det närliggande klassrummet där eleverna lärde sig  fordonsmekanik. Hon har alltid haft en stor passion för motorer, och när hon inte var i skolan spenderade hon mycket av sin tid på en crossmotorcykel. Lärare såg hennes potential och uppmuntrade henne att  slutade med hotellbranschen och byta till  fordonsmekanik.

Efter examen började Perucci arbeta med personbilar, men hon sikte högre än så och ville bli en lastbilmekaniker. Det är  där som Alessandra Lucaroni kommer in. Verkstadschef Lucaroni, vars pappa Carlo startade verkstaden 1991, var först med att svara på hennes CV. Hon hade faktiskt väntat på en möjlighet att lägga till en annan ung kvinna i laget.
Perucci anställdes och ägnar sig nu åt att reparera och underhålla Scanias lastbilar, bussar och motorer under ledning av handledare Nazzareno Sabatini.

– En dag skulle jag vilja bli verkstadschef, avslutar den ambitiösa unga servicetekniker Natascia Perucci.

– Du kan säga att dessa motorer är gjorda av människor som vet vad de gör, säger hon. Förutom att de är kraftfulla och pålitliga, är de mycket smart konstruerade och det är lätt att reparera dem. Eftersom alla motordelar lätt kan nås har reparationstiderna minskat och vi servicetekniker behöver inte kämpa så mycket.

Med sina 12 anläggningar servade Ormia cirka 2000 lastbilar och bussar förra året. Förutom lokala kunder jobbar man också med att hjälpa chaufförer som passerar på A1 Autostrada del Sole, som förbinder Milano och Neapel.
Snart planerar Ormia att låta Perucci ta hand om Scanias 24-timmars Assistanservice längs vägen egen väg. Det är en utmanande testplats som kommer att stärka hennes kompetens och förmåga, tycker verkstadschefen.

– En dag skulle jag vilja bli verkstadschef, avslutar den ambitiösa unga servicetekniker Natascia Perucci.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*