annons
Hem » Artiklar » NCC förstärker trafikplats Kristianstad

NCC förstärker trafikplats Kristianstad

Trafikplats Kristianstad är ett av huvudstråken för biltrafik in till staden. Men marken är sank och träpålarna som påfarterna vilar på är i dåligt skick och behöver förstärkas. Trafikverket ger därför NCC uppdraget att ersätta den befintliga grundläggningen mot en ny som håller länge.

– Att genomföra det här tekniskt komplicerade projektet på en förhållandevis kort tid passar NCC:s kompetens perfekt. Sveriges största grundläggningsföretag Hercules är en del av NCC-koncernen och vi har många erfarna betongarbetare bland våra anställda, säger Mikael Thulin, produktionschef på NCC Construction Sweden.

Projektet ska genomföras på bara två månader. De gamla ramperna ska först rivas och nya pålar av betong drivas ner i marken. Ett påldäck av betong gjuts över pålarna. Ramperna återställs sedan med samma underlagsmaterial men får en ny vägbeläggning.

Arbetet pågår mellan 15 september och 15 november i år, måndag till fredag och från klockan sju på morgonen till klockan tio på kvällen. Trafikverket ansvarar för omledningen av trafiken. Restiderna in till Kristianstad kommer att påverkas under byggtiden.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*