annons
Hem » Artiklar » NCC pausar i Häggvik, personal hemförlovas

NCC pausar i Häggvik, personal hemförlovas

Arbetet vid Förbifart Stockholm Häggvik pausas efter en konflikt mellan Trafikverket och entreprenören NCC. Det betyder att några ur NCC:s personal hemförlovas under en tid och att trafiksituationen vid Häggvik kommer att vara besvärlig ytterligare en tid. Det kan också påverka en del underleverantörer och underentreprenörer.

Trafikverket har gått ut med ett pressmeddelande där man beskriver situationen som att NCC anser att de arbetshandlingar som ligger till grund för bygget är bristfälliga och att det inte finns förutsättningar för att driva arbetet vidare. Trafikverket säger sig inte dela den uppfattningen och anser att handlingarna kan utgöra underlag för produktionen. Nu pågår dialog och fram tills dess att det finns en gemensam bild av problemet pausas arbetet, enligt Trafikverket.

Bertil Schmidt hoppas kunna komma igång med arbetet igen under våren.

Bertil Schmidt är avdelningschef på anläggningsavdelningen på NCC och har ansvaret för NCC:s arbete vid Häggvik och Hjulsta norra. Hans förhoppning är att man ska kunna komma igång under våren igen och han berättar att övriga arbeten längs Förbifart Stockholm inte berörs.

– Bakgrunden är att arbetet med Förbifart Stockholm upphandlats på digitala arbetshandlingar, förklarar Bertil Schmidt. Geometrin vid trafikplatsen vid Häggvik är väldigt komplicerad och ställer stora krav på tredimensionella modeller då det handlar om 10-12 filer i bredd, ramper i olika nivåer och ett antal kilformade avsnitt där filer går samman eller delas upp. Vi känner att dagens underlag inte ger en tillräckligt bra bild när det gäller exempelvis vissa släntlutningar och dessa kilar där filerna möts med mera, så vi har vänt oss till Trafikverket för ett förtydligande.

Bertil Schmidt med sitt team vid ett vägarbete

Vad är läget just nu?

– Vi har pausat i Häggvik, några ur personalen är på andra arbetsplaster och några är hemförlovade. Totalt rör det sig om ett 50-tal personer som berörs. Vad jag vet så jobbar just nu ÅF med att ta fram ny utförligare dokumentation.

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*