annons
Hem » Artiklar » Nikola Tre med Iveco S-Way som bas

Nikola Tre med Iveco S-Way som bas

I våras hade Nikola en stor pressträff i Phoenix i USA där de berättade om sina planer på att lansera en eldriven lastbil i Europa. Några månader sedan avslöjades att Iveco och Nikola ingått ett strategiskt samarbete och nästa steg – som idag är föremål för en stor pressträff i Turin – var därför inte helt ologiskt.

Istället för att fortsätta att utveckla ett eget chassi – för serieproduktion – så kommer Nikola nu att använda sig av Ivecos nya S-Way – plattform.

I en gemensam pressrelease noteras att Iveco, FPT och Nikola startat utvecklingen av den första lastbilen som ingår i detta strategiska samarbete. Det handlar om Nikola Tre där man använder S-Way som bas och integrerar bland annat Nikolas batteri och motorteknologi och dess nya infotainment-system.

De räknar med att påbörja tester i mitten av 2020 och med publik lansering på IAA i september. Under 2021 planerar man att leverera de första eldrivna fordonen fordonen till kunder i Europa och två år senare räknar de också med att en variant som drivs med bränsleceller ska vara redo för produktion.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*