annons
Hem » Notiser » Nina skyddade personbil efter olycka
Nina Larsen stoppade trafiken med sin lastbil och skyddade tre personer efter en olycka. Foto: privat.

Nina skyddade personbil efter olycka

Förra veckan skrev vi om en lastbilschaufför som hade ställt sig på tvären över E4 för att skydda en personbil med hästsläp som kört in i mitträcket. Agerandet bidrog sannolikt till att ingen människa behövde komma till skada i olyckan. Chauffören som fått mycket beröm för sin insats heter Nina Larsen och kommer från Motala. Hon har arbetat som lastbilschaufför i tio år och kör för Fulltlass.se.

– Jag låg fem, sex bilar bakom när det hände, berättar Nina som bestämde sig direkt för att stoppa trafiken.

Risken var att någon skulle krascha in i personbilen där det fanns tre personer. Det kunde gå riktigt illa.

– Som folk kör idag hade man inte blivit förvånad. De sitter med huvudet mellan knäna och kollar sin jäkla mobiltelefon istället för att titta på vägen.

Någon risk för sin egen del tror inte Nina att det fanns.

– Det var tät trafik och köerna växte snabbt. Och min bil syns extremt mycket. Hade någon kört in i den måste de ha varit blinda.

Nina stod på platsen i cirka tjugo minuter tills polis och räddningstjänst tog över. Efter insatsen fick Nina beröm även av ordningsmakten.

– En långtradare ställde sig tvärs över norrgående filen för att skydda olycksplatsen. Den personen ska ha en eloge, sade Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland till Corren.

Nina Larsens lastbil. Foto:privat

 

Läs mer:

Lastbilschaufför skyddade vid olycka

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*