annons
Hem » Notiser » Nordic Truckcenter öppnar nordiskt huvudkontor i Malmö

Nordic Truckcenter öppnar nordiskt huvudkontor i Malmö

Nordic Truckcenters nordiska satsning tar nu ytterligare ett steg. Vid halvårsskiftet flyttar huvudkontoret från Markaryd till Malmö och inviger ett nytt, gemensamt servicecenter för den nordiska koncernen. Det innebär att Nordic Truckcenter Group AB skapas och samtidigt tillträder Karin Thunström som koncernens nya CFO, ekonomichef, för att driva det nya centret, berättar företaget i en pressrelease.

– Genom att samla all ekonomi och administration till ett kontor kan vi erbjuda kunderna snabbare och bättre service, säger Mattias Nilsson, VD för Nordic Truckcenter.

Nordic Truckcenters visar fortsatt tillväxt i både Sverige, Norge och Finland och närmar sig en miljard i nordisk omsättning.

– Nu intensifierar vi vår satsning på en nordisk koncern och skapar ett gemensamt huvudkontor i Malmö. Tidigare har ekonomi och administration varit utspridd i de olika länderna. Den ursprungliga verksamheten i Nordic Truckcenter AB blir kvar i Markaryd, där vi även kommer att utöka koncernens utrustningsverkstad, säger Mattias Nilsson.

CFO för det nya huvudkontoret blir Karin Thunström, som har arbetat som redovisningschef (CAO) på Nordic Truckcenter Group sedan i oktober. Hon har magisterexamen i ekonomi från Lunds universitet och har tidigare arbetat på KPMG som auktoriserad revisor i elva år.

– I mitt tidigare arbete har jag stor erfarenhet av stora globala koncerner och även bolag som likt Nordic Truckcenter rapporterar till en global koncern. Jag ser nu fram mot min nya roll som ekonomichef – det är väldigt inspirerande att jobba med drivna och engagerade kollegor på ett bolag där det händer så otroligt mycket och där det är korta beslutsvägar, säger Karin Thunström.

För att understödja den nya, nordiska satsningen gör Nordic Truckcenter även förändringar i styrelsen, där Karin Thunström kommer att ingå tillsammans med Mattias Nilsson och styrelseordförande Jan Anker. Han är VD och ägare för Nordic Truckcenters moderbolag Royal A-ware, ett holländskt konglomerat vilka verkar på en global marknad och har sin huvudsakliga verksamhet inom livsmedelshandel och transport.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*