annons
Hem » Notiser » Nordic Truckcenter storsatsar i Malmö
Nordic Truckcenter på Arlövsvägen 23, Arlöv.

Nordic Truckcenter storsatsar i Malmö

Nordic Truckcenter samlar nu alla funktioner i Malmö, för att ge ännu bättre lokal service och effektivisera leveranserna till övriga landet. Det innebär bland annat att centrallagret flyttar från Markaryd till Malmö.

– Vi får därmed verkstad, reservdelslager, försäljning och administration för både DAF och Iveco på en och samma plats, säger Patrik Lundin, vd för Nordic Truckcenter Sverige, i ett pressmeddelande.

Ifjol flyttade Nordic Truckcenter sitt huvudkontor från Markaryd till Malmö och köpte dessutom Ivecos verksamhet i Malmö. Och nu flyttar man även centrallagret av reservdelar för DAF:s lastbilar.

– Det innebär att vi blir starkare i Skåneregionen – inte minst på DAF eftersom vi nu har både försäljning och reservdelslager i Malmö. Samtidigt kommer vi närmare fabriken i Holland vilket innebär snabbare leveranser hit. Och härifrån kan vi leverera till hela Sverige redan nästa dag, säger Patrik Lundin.

DAF har en fyrtioårig historia i Markaryd – och man kommer att finnas kvar, eftersom företaget Tecto Trucks tar över verkstaden under ledning av Nordic Truckcenters tidigare vd Mattias Nilsson.

Tecto Trucks blir en auktoriserad DAF-verkstad och det kommer även att finnas en säljare på plats.

Satsningen i Malmö innefattar också en renovering av verkstaden, som räknar med att nyanställa personal.

– Vi kommer att flytta lagret, utöka verkstadsytan och köpa in en del ny utrustning. Allt för att vara förberedda inför den ökade kundtillströmning som vi räknar med tack vare den här satsningen, säger Amir Alispahic, verkstadschef för Nordic Truckcenter i Malmö.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*