annons
Hem » Notiser » Norrvidinge ingår samarbete med Nordic Sugar
Stefan Persson (till vänster), avd. chef för transport och vattenrening Örtofta sockerbruk, och Martin Nilsson, vice vd Norrvidinge, ser fram emot minst tre års samarbete.

Norrvidinge ingår samarbete med Nordic Sugar

Åkeri- och maskinkoncernen Norrvidinge i Helsingborg tecknar ett samarbetsavtal med Nordic Sugar om uthyrning av entreprenadmaskiner på Örtofta Sockerbruk. Avtalet sträcker sig över tre år och kan förlängas ytterligare två år. Nordic Sugar Örtofta är en av de största sockerfabrikerna i Europa. Under säsongskampanjen är sockerbruket igång dygnet runt sju dagar i veckan.

– Vi är oerhört stolta över att Norrvidinge har fått förtroendet att tillhandahålla entreprenadmaskiner för verksamheten i Örtofta. Det känns fantastiskt att återuppleva denna miljö – då jag själv i mitten på 90-talet arbetade på säsongskampanjen, säger Martin Nilsson, vice vd på Norrvidinge.

Nära två miljoner ton sockerbetor omvandlas under en säsongskampanj till socker och foderprodukter. Sockerfabriken har en daglig betavverkningskapacitet på cirka 18 500 ton. Detta kräver effektiva och driftsäkra processer.

– Nordic Sugar Örtofta ställer höga krav på kapacitet och driftsäkerhet i maskinparken, detta har Norrvidinge visat att man klarar. Vi ser fram emot ett långvarigt och gott samarbete, säger Stefan Persson, avdelningschef för transport och vattenrening på Örtofta sockerbruk.

Norrvidinge har i samband med avtalet med Nordic Sugar utökat sin maskinpark med fyra Ljungby Maskin L18 hjullastare. Maskinerna har anpassats och utrustats i samarbete med driftspersonalen på Nordic Sugar Örtofta.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*