annons
Hem » Notiser » Norrvidinge satsar på nytt industriområde för transportverksamhet
Skrombergaverken i Ekeby utanför Helsingborg är tänkt bli ett nytt industriområde med verksamhet knutet till transport och logistik.

Norrvidinge satsar på nytt industriområde för transportverksamhet

Skrombergaverken i Ekeby utanför Helsingborg har sålts till Ekeby Park AB. Ekeby Park är ett konsortium av investerare med Norrvidinge-koncernen som ledande aktör. Ekeby Parks plan är att utveckla ett industriområde med verksamhet till största delen knutet till transport och logistik. Enligt ett pressmeddelande ser Norrvidinge området och dess möjligheter som ett viktigt led i sin affärsutveckling.

– Vi som köpare ser just lokal förankring som viktigt i utmaningen med att få igång nya verksamheter som detta område förtjänar, säger Martin Nilsson, vice vd och marknadsansvarig på Norrvidinge.

En unik industrihistoria återfinns på platsen där det bedrivits verksamhet i över 120 år. Under 1950-talet var Skrombergaverken en av Sveriges största arbetsplatser med över 2000 anställda.

– Ekeby har ett fantastiskt läge med närheten och goda infrastrukturförbindelser till Helsingborg. Ekeby Park kommer som område att utgöra ett attraktivt alternativ, säger Per-Eric Troneus, styrelseordförande i Ekeby Park.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*