annons
Hem » Artiklar » Norrvidinge växer i söder
Norrvidinge växer inom transport- och maskintjänster samt anläggningsmaterial i södra Sverige. Foto: Sofie Lindberg

Norrvidinge växer i söder

Sortab Mark & Sorteringstjänst i Karlskrona blir en del av Norrvidinge. Genom förvärvet vill Norrvidinge stärka sin position i utvecklingen mot att vara den ledande aktören på transport- och maskintjänster samt anläggningsmaterial i södra Sverige.

– Sortab är ett välskött bolag med goda medarbetare och har en stark position på marknaden i östra Blekinge. Sortab speglar våra värderingar och vårt sätt att arbeta långsiktigt med verksamheten, säger Johan Beermann, vd i Norrvidinge, i ett pressmeddelande.

Sortab omsätter cirka 75 MSEK och har 25 medarbetare, vilka samtliga kommer att erbjudas anställning i Norrvidinge. Verksamheten kommer framåt att bedrivas under namnet Norrvidinge. Varumärket Sortab kommer framåt att bli en del av Norrvidinge och då företrädelsevis att hantera recycling-verksamheten.

– Att fortsätta utvecklas ihop med Norrvidinge och dess affärsmodell skall bli intressant och spännande, säger Roger Algotsson, delägare i Sortab och som framöver kommer att verka som Affärschef och ansvarig för verksamheten i Blekinge.

Genom förvärvet stärker Norrvidinge sin position inom samtliga segment samt utvidgar även sin verksamhet till Blekinge och södra Småland. Tillträde sker 1 mars 2019. Inkluderat förvärvet av Sortab går nu koncernens omsättning upp mot 600 MSEK.

– Förvärvet av Sortab ligger helt i linje med Norrvidinges långsiktiga strategi och bidrar till att skapa hållbara värden och ta Norrvidinge vidare i utvecklingen, säger Norrvidinges ägare Martin Nilsson och Per-Eric Troneus.

Med gemensamma krafter växer verksamheten konstaterar Anders Folkesson och Roger Algotsson från Sortab samt Per-Eric Troneus, Martin Nilsson, Johan Beermann från Norrvidinge. Foto: Norrvidinge

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*