annons
Hem » Notiser » Norsk polis beslagtog förarkortet – chauffören körde vidare

Norsk polis beslagtog förarkortet – chauffören körde vidare

Lastbilen blev i måndagskväll invinkad för kontroll söder om Odda i Norge. Det strunta chauffören i. Denna körde vidare som inget hänt. Personal från norska Vegvesenet hämtade då tillbaka transporten för att göra en kontroll. Chauffören, en ung kvinna från Tyskland, förklarade enligt norska Transportmagasinet att hon redan stoppats i en kontroll utanför Bergen och därför trodde att hon inte behövde stanna igen.

Det visade sig snart att det fanns andra anledningar till att inte stanna. Kontrollanterna upptäckte nämligen flera brott mot kör- och vilotiderna. Det fanns även bevis för en hel del körning utan förarkort. Ett förarkort som chauffören inte heller kunde visa upp.

Förklaringen var att förarkortet kommit bort vid den förra kontrollen. Och det hade det – på sätt och vis. Kontrollanterna i Odda kontakta förstås sina kollegor och fick då veta att även de anmärkt på brotten mot kör- och vilotiderna. Men inte bara det. Polis hade tillkallats och det var de som hade tagit hand om förarkortet. De hade dessutom informerat chauffören om att inte köra vidare förrän de var tillbaka. Något den tyska kvinnan uppenbarligen struntade i.

Ärendet har nu flyttats över till polisen i Odda som dessutom tagit den kvinnlige chauffören i förvar. Hon kommer således inte köra ifrån de norska myndigheterna en tredje gång – på ett tag i alla fall.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*