annons
Hem » Notiser » Notorisk kapellskärare häktad efter misshandel och stölder

Notorisk kapellskärare häktad efter misshandel och stölder

En 36-årig Växjö-bo som suttit fängelse efter att ha misshandlat lastbilschaufförer i samband med kapellskärningar och stölder i deras bilar sitter nu häktad igen efter att han varit villkorligt frigiven tidigare i maj år efter att ha avtjänat ett fem månader långt fängelsestraff, berättar smp.se. Nu har han och en 29-årig kumpan häktats efter att de kopplats till stölder från lastbilar nyligen. Det handlar om inbrott i lastbilar i Nybro och längs E4 vid Jönköping och Värnamo. Polisen gjorde ett lyckat tillslag i trakten av Torpsbruk där de fann en hel del stöldgods.

– Vi hade förberett tillslaget med spaning under ett par veckor och samlat på oss underlag, egentligen ända sedan stölderna. Vi hittade tv-apparater för närmare en miljon kronor, saxliftar och 1 000 klockor med ett försäljningsvärde på 1 500 kronor styck, säger åklagare Johan Henningsson till smp.se, och fortsätter: Klockorna var det som vi primärt var ute efter och det var där misstankarna mot männen fanns. Det andra stöldgodset som hittades i förrådsbyggnaden var ingenting som vi kände till från början även om det funnits misstankar sedan tidigare att de håller på med den här verksamheten.

Misshandeln mot chaufförer som låg bakom 36-åringens tidigare fängelsestraff skedde nattetid längs E6 i Stenungsunds kommun. Det hela började med att en chaufför upptäckte inbrottsförsöken och började larma sina kollegor. 36-årig gick tillsammans med en annan kumpan till attack mot chauffören genom att kasta sten på rutan och hota med kniv.

Strax därefter angreps ytterligare en lastbilschaufför som vaknat och utlöst sitt överfallslarm. Även han fick en sten kastad mot vindrutan. Dessutom misshandlades den chauffören med flera slag i ansiktet och nacken.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*