annons
Hem » Notiser » Ntex förvärvar brittiska Immingham Transport

Ntex förvärvar brittiska Immingham Transport

Transport- och logistikföretaget Ntex förvärva brittiska Immingham Transport. Förvärvet innebär att Ntex utökar sin verksamhet med 98 anställda och cirka 130 miljoner kronor i omsättning. Enligt ett pressmeddelande från Ntex är England en stor marknad för företaget och för att stärka sin position ytterligare förvärvas nu Immingham Transport.

– Vi vill skapa oss en egen logistikapparat i England och garantera att vi har kapaciteten att göra det som våra kunder kräver av oss. Vårt engelska huvudkontor ligger i Immingham och vi har sedan tidigare haft ett mycket gott samarbete med Immingham Transport. I och med förvärvet säkerställer vi nu hela värdekedjan i England, säger Ntex vd Thomas Ström i pressmeddelandet.

Immingham Transport grundades 2003 och ligger i hamnstaden Immingham på den engelska östkusten, vid floden Humber. Bolaget är enligt pressmeddelandet ett av de största privatägda transport- och logistikföretagen i Humber-regionen med en omsättning på omkring 130 miljoner kronor om året. Med lager på 3 700 kvadratmeter och en terminalyta på 32 000 kvadratmeter har man ett strategiskt fördelaktigt läge gentemot hamnarna i Immingham, Killingholme och Grimsby.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*