annons
Hem » Notiser » Ntex förvärvar H Ekberg Spedition

Ntex förvärvar H Ekberg Spedition

Transport- och logistikföretaget Ntex förvärvar H Ekberg Spedition i Helsingborg. Företaget är enligt ett pressmeddelande från Ntex något av specialister på Frankrike och Belgien. Detta betyder att Ntex utökar sin verksamhet med sju anställda och cirka 60 miljoner kronor i omsättning.

– Vi har sedan ett antal år en relativt bra trafik på just Frankrike och Belgien men tack vare den här affären blir vi ännu starkare på dessa marknader. Utöver våra specialtransporter kommer vi nu att ha ett 30-tal trailers som dagligen kör mellan Sverige och Frankrike samt Belgien, förklarar, Ntex vd Thomas Ström.

– Bakgrunden till försäljningen är dels att klimatet i branschen blir tuffare för varje år som går. För att kunna möta detta klimat och de ständiga förändringar som kommer inom till exempel lagar, samtidigt som vi upprätthåller servicenivån jämtemot våra kunder, kändes det naturligt att gå upp i en större koncern såsom Ntex, säger Henric Ekberg vd på H Ekberg Spedition.

– Vi har tittat på flera potentiella partners och funnit att den som passar oss bäst är Ntex. Där finns en filosofi och kultur som påminner mycket om vår egen och därför känns det extra bra att det är hos dem vår verksamhet kommer att leva vidare, tillägger Henric Ekberg.

Grunden till Ekberg Spedition startade 1954. Då var man ett av de första företagen i landet som transporterade djupfryst mat. 1994 delades företaget och nuvarande H Ekberg Spedition bildades av Håkan Ekberg. Sedan dess har bolaget satsat på europatrafik med Frankrike och Belgien som huvudmarknader. 2013 tog Henric Ekberg över som vd efter Håkan. 2016 omsatte bolaget 60 miljoner kronor.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*