annons
Hem » Notiser » NTEX investerar i eldriven Volvo FL
Volvo har levererat en eldriven FL som NTEX kommer att ta i bruk inom kort. Foto: Johan Westerlind för NTEX.

NTEX investerar i eldriven Volvo FL

I ett pressmeddelande berättar NTEX att de nu börjar att investera i fossilfria fordon. Under onsdagen mottog bolaget sin första eldrivna lastbil, en Volvo FL Electric.

– Jag vet att det varit stor efterfrågan på dessa fordon och vi är väldigt glada att kunna göra denna investering. Ellastbilen är en viktig del i vårt miljöengagemang. Målet är att vi ska använda fossilfria fordon så snart som möjligt och eldrift är ett av flera intressanta alternativ, säger NTEX grundare och vd, Thomas Ström.

Bolaget berättar att de vi vill minska sin miljöpåverkan bland annat genom att använda mer klimatsmarta drivmedel, att bolaget lastbilar sedan ett antal år körs med HVO. Och att man även tittar även på alternativ som exempelvis vätgas och elektrifiering.

– Vi är mycket glada och stolta över att även NTEX väljer vår helelektriska lastbil. Det innebär positiva effekter inte bara för föraren, utan för alla som rör sig i stadsmiljön där lastbilen transporterar sitt gods, säger Ebba Bergbom Wallin, affärsområdesansvarig elektromobilitet, Volvo Lastvagnar Sverige.

Lastbilen som är en Volvo FL tas i bruk inom kort och ersätter ett av bolagets befintliga fordon som transporterar gods i och runt Göteborg.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*