annons
Hem » Artiklar » Ny gasbil för Cementa

Ny gasbil för Cementa

I ambitionen om grönare transporter utökar Cementa med hjälp av sin kontrakterade transportör XR Logistik AB sin gasdrivna fordonsflotta med ytterligare en bil. Den nya bilen drivs enligt ett pressmeddelande på 100 procent biogas.

Gasbilen är en blålackerad Volvo FH460 LBG. Den kommer att utgå från Cementas fabrik i Skövde och leverera cement till företagets kunder i Västsverige. Biogasen levereras av Gasum.

– Biogas, eller LBG som gasen kallas, är en bra som drivmedelslösning för bland annat tung landsvägstrafik. Med LBG som drivmedel minskar Cementas nya gasbil koldioxidutsläppen med upp till 90 procent, säger Claes Westling, försäljningschef på Gasum.

Med dagens teknik är gasdrift ett av de mest effektiva och snabba sätten att minska koldioxidutsläppen inom tunga transporter.

– Det är mycket glädjande att få ta vidare ett vinnande koncept. Vi hoppas att även våra transportörer ser fördelarna med den här utvecklingen och att vi på allvar kan minska klimatpåverkan inom tunga transporter, säger Mikael Odlöw, vice försäljningschef på Cementa.

De gasdrivna lastbilarna ägs och drivs av Tommy Bremans Åkeri AB i Skövde, en leverantör till XR Logistik AB.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*