annons
Hem » Artiklar » Ny generation DAF
DAF:s nya flaggskepp XG+ som treaxlig dragbil.

Ny generation DAF

DAF har idag lanserat en ny generation fjärrbilar. Nytt flaggskepp är XG+ med en hytt som har en inre volym på 12,5 kubikmeter. Jämfört med dagens XF Space Cab är denna hytten rymligare och längre. Den nya stora XG+ -hytten har en längd på 259 centimeter och en ståhöjd på upp till 217 centimeter. 

Under utvecklingen av den nya generationer har DAF också utnyttjat de möjligheter som finns för att förlänga hytten med några centimeter för bättre Aerodynamik och säkerhet.

Ron Borsboon som är utvecklingschef på DAF berättade att man började med ett blankt papper då arbetet startade för sju år sedan. Och målet var då att utveckla en ny lastbil som genererar mindre emissioner och som samtidigt bidrar till ökad säkerhet och förarkomfort. Och det handlar nu om en helt ny hyttgeneration.

– Allt är helt ny hytt och vi bygger nu en helt ny fabrik för att producera denna nya hytt, sade DAF:s vd Harry Wolters under den digitala presskonferensen. 

 

DAF XG+ blir flaggskeppet i det nya lastbilsprogrammet. Till höger om toppmodellen syns XG och nya generationen XF.

DAF:s nya lastbilsgenerationen kommer enbart att erbjudas med ett automatiskt växlingssystem och för de fjärrfordon som är först ut finns tre olika växlingsprogram. Motorprogrammet har också uppdaterats, men maxeffekten är densamma som tidigare. Toppmodellen MX13 har en effekt på upp till 530 hk.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*