annons
Hem » Artiklar » Ny generation MAN

Ny generation MAN

MAN lanserade sent igår kväll sin helt nya lastbilsgeneration på ett stort event i Bilbao i norra Spanien; från TGL med en totalvikt på 7,5 ton till TGM, TGS och flaggskeppet TGX.  

Under presentationen noterade Joachim Dress, vd för MAN, att detta är fordon som sätter en ny standard då det gäller bland annat förarstöd och digitalisering. Han slog också fast att MAN:s nya lastbilar utvecklats för att möta de krav som blir alltmer komplexa.

Det handlar bland annat om att minska klimatpåverkan, erbjuda en lastbil som är kostnadseffektiv för åkeriet och en bra arbetsplats för de chaufförer som börjar bli en bristvara. MAN noterar att det enbart i Tyskland väntas uppstå en brist på 150.000 kvalificerade yrkesförare under de närmaste två åren.  

– Våra kunder förväntar oss att vi ska ge dem svar på dessa frågor. Det här är en enorm men samtidigt extremt spännande uppgift – det betyder att vi måste tänka på olika, nya dimensioner som tillverkare av lastbilar, sade Joachim Dress.

MAN räknar med att en förbättrad aerodynamik och utvecklad mjukvara i drivlinan ska minska bränsleförbrukningen med upp till åtta procent.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*