annons
Hem » Notiser » Ny intermodal direktlinje mellan Sverige och Danmark

Ny intermodal direktlinje mellan Sverige och Danmark

I går körde DB Cargo Scandinavia den första ”Scandinavian Rail Shuttle” från Taulov nära Fredericia i Danmark till Katrineholm. Enligt ett pressmeddelande invigdes därmed den första intermodala direktlinjen mellan Sverige och Danmark.

Transporten, som tar 13 timmar, kör tre returrundor i veckan och är en milstolpe för DB Cargo Scandinavia. Enligt pressmeddelandet innebär transporten en CO2-besparing på upp till 95 procent, vilket beror på en kombination av den gröna energimixen i det skandinaviska elnätet och användningen av moderna elektriske lok.

Scandinavian Rail Shuttle kan ta trailers, växelflak och containrar, och med 38 trailers kan tåget vara upp till 670 meter långt. Transporten fungerar som ett pendeltåg där företag kan köpa plats när de behöver. Efter ett avtal med DB Cargo kan kunden boka transporter på nätet.

För kunderna är det nytt att transporterna nu kan bokas direkt hos DB Cargo Scandinavia A/S, vilken som oberoende operatör har det kommersiella ansvaret för bokningar, lossning och själva transporten.

En kommentar

  1. Glädjande med den nya intermodala direktlinjen mellan Danmark och Sverige. ”Tåg på längden och bil på tvären”.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*