annons
Hem » Artiklar » Ny Mercedesanläggning i Malmö

Ny Mercedesanläggning i Malmö

Malmö är Mercedes starkaste fäste i Sverige. Nu har staden också en ny modern lastbilsanläggning för märket sedan Veho Trucks i veckan öppnade på Stora Bernstorp.

Häromåret beslöts att Veho Bil skulle ta över försäljning och service av Mercedes-Benz tunga lastbilar i Malmö. Den 1 juni öppnade Veho Trucks på Stora Bernstorp och det är en renodlad lastbilsanläggning i storformat. Här finns verkstadsyta på totalt 2.400 kvadratmeter med plats för nio lastbilar med släp samtidigt. Två av platserna har smörjgrop och här finns möjlighet att lyfta upp ett helt 25,25 meter långt ekipage. Dessutom finns det en tvätthall.

Man får också ett stort showroom med plats att visa tunga lastbilar inomhus samt stora ytor utomhus.

– Malmö är den stad där Mercedes-Benz lastbilar har allra högst marknadsandel I Sverige och det har skapat ett behov av en dedikerad lastbilsanläggning. Vi är väldigt glada att Veho storsatsar och har öppnat denna helt nya och toppmoderna anläggning, säger Jens Tittel som är chef för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige.

Den nya anläggningen ligger på Stora Bernstorp mellan Malmös Yttre och Inre Ringväg med bara en kilometer till vardera. 

– Att den är placerad lättillgängligt och ett stenkast från E6:an kommer vara en stor fördel för alla Mercedes-Benz lastbilskunder i regionen. Och även för all den internationella trafik som passerar Malmö, säger Jens Tittel.

Veho Trucks är en del av finländska Veho Bil OY som varit generalagent för Mercedes-Benz i Finland sedan 30-talet. I Sverige säljer man märkets fordon i alla storlekar och har sedan tidigare lastbilsanläggningar i Örebro, Karlstad, Gävle och Västerås.

– Detta blir verkligen ett jättelyft. Vi får inte bara perfekt placerade och stora lokaler med all den modernaste tekniken. Vi kommer också ha mycket generösa öppettider. Dessutom har vi rekryterat väldigt erfarna chefer både för verkstad och reservdelar. Sammantaget gör detta att vi kommer att kunna ge Mercedes-Benz lastbilskunder en service av allra högsta klass, säger Admir Begovic som är platschef på den nya Malmö-anläggningen.

Admir Begovic var tidigare ansvarig för lastbilsverksamheten på Mercedes-Benz Försäljnings AB i Malmö.

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*