annons
Hem » Artiklar » Ny olycka på E4 söder Markaryd
Foto: Privat

Ny olycka på E4 söder Markaryd

Vi har tidigare berättat om olyckorna som upprepar sig längs vägsträckan E4 söder om Markaryd och nu var det dags igen. Den här gången var det en personbil med släp som fått problem och kört till kant på en plats där vägrenen är smalare än bilen, vilket resulterade i att bilens vänsterhjul stod ute i höger körfält.

Foto: Privat

Föraren klev ur en kort stund och gick sedan och satte sig i bilen igen. Nästan omedelbart small det när en tung lastbil körde in i ekipaget. Lastbilen träffade både bil och släp, men som tur var klarade sig både bilens och lastbilens förare utan skador.

Personbilen och släpet bärgades från platsen medan lastbilen fick hjälp av däckjouren som skaffade en ny fälg och ett nytt däck. I övrigt var det bara mindre skador på lastbilen.

Föraren av lastbilen säger som vid så många tidigare tillfällen att hon inte såg ekipaget ute på körbanan förrän det var försent och att hon verkligen inte var beredd på att ett havererat fordon skulle stå ute i körbanan.

Foto: Privat

– Det är en typisk kommentar efter en sådan här olycka och jag lider verkligen med de inblandade, säger Lukas Falk på P-A Falks bilbärgning. Trafikverket kan inte blunda för den här risken och gömma sig bakom den enskilde förarens ansvar. Vägen är felbyggd och det är det grundläggande problemet. En väg måste var förutsägbar. För oss är det en ständig källa till oro där vi känner att via riskerar våra liv, då vi inte har tillgång till TMA-bil på den här sträckan.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*