annons
Hem » Notiser » Ny realityserie om Svenska truckers

Ny realityserie om Svenska truckers

Lastbilen tar mer plats i TV-rutan. Den tredje februari är det premiär för en helt ny workplacereality – Svenska Truckers. Detta berättar Sveriges Åkeriföretag i en pressrelease.

– Detta är vår största kommunikationssatsning någonsin. Det känns fantastiskt att få inleda ett samarbete med TV3 med fokus på lastbilen, åkerinäringen och hur mycket den betyder för Sverige. Det blir en unik inblick i en mycket spännande miljö, säger Rickard Gegö, vd Sveriges Åkeriföretag.

Åkerinäringen omsätter idag cirka 160 miljarder kronor om året vilket motsvarar fyra procent av Sveriges BNP och är en av våra absolut viktigaste samhällspelare. Sveriges Åkeriföretag representerar cirka 5500 företag med 38 000 fordon och lastbilschaufför är det fjärde vanligaste yrket bland män i Sverige.

– Så här krasst är det; utan lastbilen stannar Sverige. Jag tror inte att gemene man inser hur beroende samhället är av en väl fungerande åkerinäring och logistik. Detta vill vi visa inifrån själva kärnan. Det är en otroligt spännande värld som kommer att göra sig väldigt bra i TV, säger Rickard Gegö.

Svenska Truckers har premiär på Nordic Entertainment Groups TV3 och Viafree den 3 februari. Programserien produceras av produktionsbolaget Alaska Film & TV i samarbete med Berlings Byrå.

Sveriges Åkeriföretag har fem primära fokusområden; Fair Transport fossilfrihet, kompetensförsörjning, teknikutveckling, samt jämställdhet. Rickard Gegö menar att programserien kommer att göra ett lika stort avtryck som Frusna Vägar och Vägens Hjältar gjort för Assistancekåren.

– Vi vill tillsammans med TV3 på ett underhållande och spännande sätt visa hur åkerinäringen fungerar och vad den har att erbjuda. Klimatomställningen är på god väg. Inom loppet av tio år vill vi anställa 50 000 nya chaufförer, och då måste vi bredda vårt synfält och rekrytera annorlunda. Vi vill verkligen ha fler kvinnor bakom ratten, avslutar Rickard Gegö.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*