annons
Hem » Notiser » Ny station för flytande gas öppnad i Mariestad
flytande gas, tankning,

Ny station för flytande gas öppnad i Mariestad

Det nordiska nätverket av tankstationer för gas fortsätter att expandera när energibolaget Gasum öppnar en ny tankstation i Mariestad. Enligt ett pressmeddelande är detta Gasums sjunde tankstation med flytande gas för tunga fordon i Sverige och Gasums första tankstation i Västra Götaland. Tankstationerna är en del av Gasums planerade nätverk med 50 tankstationer för tunga fordon i Norden i början av 2020-talet. Expansionen är ett svar på den ökande efterfrågan på renare bränslelösningar.

Den nya tankstationen som sätts i drift den 13 december kommer att vara en del av Gasums planerade stationsnätverket med flytande naturgas (LNG) och flytande biogas (LBG). De planerade stationerna byggs nära centrala trafiknav, vilket gör övergången till renare bränslelösningar enkel för logistikföretagen. Gasums nuvarande nätverk av tankstationer sträcker sig redan från Östersund till Kristianstad.

– Tankstationen i Mariestad är geografiskt viktig för våra transporter. Våra kunder ser ett stort värde i att använda LNG som bränsle, eftersom det minskar utsläppen betydligt. Just nu kör vi med en blandning av 50 procent biogas och 50 procent naturgas som vi köper in av Gasum, säger Tommy Breman, vd på Tommy Bremans Åkeri AB.

Antalet Gasum-tankstationer i Sverige väntas öka till 12 stycken i början av 2020.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*