annons
Hem » Notiser » Ny stororder till dansk påbyggare

Ny stororder till dansk påbyggare

Hjulen har börjat snurra på allvar igen hos den nordjylländska tankbilsproducenten HMK Bilcon efter att företaget 2016 gick i konkurs och sedan var igenom en rekonstruktion innan det 2017 blev uppköpt av de nuvarande ägarna.

Trots redan fyllda orderböcker ser det nu ut som att företaget får ännu mera att göra. Energibolaget OK har beställt 12 nya tankbyggnationer hos Ålborgbaserade HMK Bilcon.

– Vi är naturligtvis väldigt glada för ordern från OK. Det är viktigt med dessa större order eftersom det säkerställer den nödvändiga stabiliteten i försäljning och produktion så att vi kan fortsätta effektiviseringen av vårt företag, säger HMK Bilcons vd Peter Jensby i ett pressmeddelande.

Ordern från OK består av sju tanklastbilar och fem tankbilssläp. Dessutom ska fyra begagnade tankar flyttas över till nya chassin.

HMK Bilcon grundades 1895 och är specialiserade på tillverkning av tankbilslösningar för transport av bränsle, försvarslösningar till militären, mobila lösningar till hälso- och sjukvårdssektorn samt säd- och foderlösningar. Företaget har i dag 90 anställda

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*