annons
Hem » Notiser » Ny tågpendel till Tjeckien

Ny tågpendel till Tjeckien

Tyska ECL (European Cargo Logistics) och DSV inleder ett nytt intermodalt samarbete som gör att man nu når södra delen av Tjeckien med tåg. För DSV är detta ingen ny destination, men det blir ett sätt att hantera transporter till östra Europa på ett miljövänligare sätt.

– Vi letar alltid efter lämpliga alternativ som kan hjälpa oss att minska miljöpåverkan. Denna intermodala lösning hjälper oss dessutom att hantera den rådande marknadssituationen med hög efterfråga på transporter och begränsad tillgång på kapacitet i vissa områden, relaterat till avsaknaden av chaufförer, säger Christian Gerdtsson, Vice vd för DSV Road AB, i ett pressmeddelande.

Tågpendeln kommer att ha staden Zajeci i regionen Morava som slutdestination. Detta blir den östligaste terminalen i ECL:s nätverk.

Pendeln, kallad ”Den Moraviska pendeln”, avgick för första gången för två veckor sedan från kombiterminalen i Lübeck-Travemünde (Baltic Rail Gate). Inledningsvis kommer den nya förbindelsen att transportera trailers och containers mellan Skandinavien och Tjeckien två gånger per vecka. I början av nästa år är tanken att antalet avgångar ska fördubblas och ECL räknar med att transportera 7000 enheter under de första tolv månaderna, volymer som tidigare mest gått via Polen. DSV kommer att uppta en betydande del av kapaciteten på pendeln.

– Speditionsföretag har allt de behöver här i Lübeck med ett stort antal färje- och järnvägsanslutningar, korta ledtider och en erkänt högkvalitativ hantering, säger ECL:s vd Jörg Ullrich.

Enligt pressmeddelandet ökade ECL med 17 procent under 2017 jämfört med året före, med en transportvolym på över 30000 lastenheter. Nytt för i år är även samarbetet med Kombiverkehr på linjen Duisburg – Lübeck. Detta återupplivar den populära “Ruhrpendeln” i ECL:s verksamhet och kommer att avlasta vägnätet. Pendeln förbinder Ruhr med Lübeck via järnväg med elva avgångar per vecka och riktning, utan vägtullar och utan trafikstockningar.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*