annons
Hem » Notiser » Ny teknik för varselljus från Hella

Ny teknik för varselljus från Hella

HELLA har visat lite några nya belysningslösningar och olika produktförbättringar avsedda att öka aktiv säkerhet i vägtrafiken på mässan NUFAM för kommersiella fordonssektorn i Karlsruhe / Tyskland. Eftersom elektrifiering blir allt viktigare inom trailersektorn presenterar HELLA också sin nuvarande elektronikportfölj bestående av intelligenta batterisensorer, ställdon, vippomkopplare och vinkellägesgivare. Samtidigt presenteras nya varselljus med bland annat en varningspuck med roterande LED-ljus som syns 360 grader.

Ett exempel på hur HELLA har arbetat för att göra trailers mer synliga i mörkret och i skymningen är dess utveckling av det autonoma parkeringsbelysningssystemet som kallas Park Safety Fix (PS-Fix). Systemet består av en batteristödd strömkälla som gör det möjligt att aktivt lysa upp släpvagnar utan dragfordon. Den första seriemodellen presenterades för första gången på IAA kommersiella fordon 2018 och kommer att finnas till salu från januari 2020.

HELLA erbjuder också ett urval av varningslampor och signaler som syftar till att öka säkerheten under transport eller när kommersiella fordon lastas eller lossas. Vid NUFAM 2019 presenterades ännu en innovation, K-LED Rebelution. Ljuset är synligt genom ett perifert, ringformat ljusband. Med sin svarta design och en höjd på cirka 60 mm smälter varningslampan sömlöst in i bilens silhuett. K-LED Rebelution genererar en direkt synlig 360° signal som roterar och kan ses långt ifrån i fjärran. Det finns antingen en blinkande eller roterande signal. En ytterligare höjdpunkt i kategorin varningslampor kommer i form av de nya hörnmodulerna, som kan monteras i hörnpositioner framför och bakom fordonet tack vare deras platta design, och därmed uppnå fullständig 360-graders täckning.

HELLA VISIOTECH-tekniken hjälper också till att öka arbetssäkerheten. Detta beror på att det gör det möjligt att visuellt markera eller avgränsa farozoner när som helst. I SL60 LED-varningslampan, som är särskilt lämplig för användning under manövrering, projicerar ljusstrålarna från lysdioderna i sådan utsträckning med hjälp av den speciella linsoptiken med resultatet att en remsformad varningslinje projiceras på marken. Dessa projicerade linjer kan också användas för enklare fordonsnavigering. Varningslampan finns både för tillverkare av originalutrustning och även på den oberoende eftermarknaden.

För dem som vill konvertera från halogen till LED-teknik erbjuder HELLA praktiska lösningar, till exempel med den nya LED-lampan ECO18 och ECO26. Tack vare sin kompakta storlek och universella form kan ECO-serien ersätta nästan alla vanliga halogenstrålkastare. Dessutom har de en lätt prestanda på 1 350 eller 2 000 lumen och ändå en effektförbrukning på endast 18 eller 26 watt. ECO18 LED-arbetsljus finns också som backljus.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*