annons
Hem » Notiser » Ny vd för Mercedes i Sverige och Danmark
Niels Kowollik, ny vd för Mercedes-Benz Sverige och Danmark

Ny vd för Mercedes i Sverige och Danmark

Niels Kowollik, 57, har tagit över positionen som verkställande direktör för Mercedes-Benz Sverige och Danmark från och med den 1 september. Niels tar enligt ett pressmeddelande över tjänsten efter Björn Hauber, som har varit ansvarig för den svenska och danska marknaden sedan sommaren 2016.

Niels kommer närmast från en position som verkställande direktör för Mercedes-Benz Belgien, Nederländerna och Luxemburg, som han var ansvarig för under de senaste två åren. Niels har varit anställd i Daimler-koncernen i mer än 28 år, där han började som säljpraktikant för personbilar.

— Jag är mycket glad över möjligheten att ansluta mig till dessa specifika marknader av flera skäl. För det första är det alltid en intressant utmaning att ta över ett framgångsrikt team, eftersom det driver dig till att vara ännu mer kreativ i förhållande till hur du själv kan bidra. För det andra är det en något ovanlig situation att behöva hantera två olika affärsmodeller i ett och samma företag, och det tilltalar mig – både på grund av komplexiteten, men också för att det här nya sättet att arbeta kan visa sig vara framtiden för vår verksamhet, säger Niels Kowollik.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*