annons
Hem » Notiser » Nya LED extraljus från Hella

Nya LED extraljus från Hella

HELLA lanserar under hösten nya LED-lampor för den etablerade Luminator och Rallye 3003-serien. Föregångarna till dessa strålkastare som tillhör halogen-serien kan också enkelt konverteras till de nya LED-varianterna tack vare lösningen med utbytbara insatser. Insatserna finns i flera olika utföranden med antingen spot- eller helljusbild och de är godkända för montering i äldre strålkastarhus. De finns både med och utan positionsljus.

Hella Luminator LED i kromat utförande

Den nya LED Luminator och LED Rallye 3003 extra strålkastare kombinerar funktion och design i en produkt. Detta för att både öka trafiksäkerheten och bibehålla översikten i alla körsituationer – kraven på fordonsbelysning i kommersiella fordon är höga. Dessutom blir fordonens individuella utseende allt viktigare. Höjdpunkten är det markerade positionsljuset, vars sexkantiga kontur, när ljuset slås på, visar en karakteristisk belysningsdesign under dagen och på natten. Detta säkerställs av EdgeLight-tekniken, som HELLA har överfört från sin bilindustri. Och dessutom, dessa extra strålkastare smälter sömlöst in i varje enskild fordonsdesign. LED-luminator finns till exempel både som en ”metall” -version i svart och som en ”krom”. En annan fördel med LED-varianterna är att den dagsljusliknande färgen på ljuset bidrar till att skapa utmattningsfri körning. Dessutom möjliggör den snabba responsen från LED:erna ett effektivt helljusblink och en snabb helljusbild.

Förutom en individuell design och exakt belysning kännetecknas LED-strålkastarna framför allt av sin robusta konstruktion. Huset och fixeringsfästet hos LED Luminator tillverkas med hjälp av en zinkgjutningsprocess. Rallye 3003 i LED-stil har ett slagtåligt, lätt plasthus av termoplastmaterial.

Hella Rallye 3003 LED

För att säkerställa en optimal driftstemperatur för lysdioderna har strålkastarna en horisontell kylremsa med en yta på 230 cm² integrerats sömlöst i designen. Både LED-lampan och LED Rallye 3003 testas också enligt ECE-föreskrifter (ECE R112-strålkastare, ECE R7-positionsljus, ECE R10 EMC). Standarder för olika slags belysningsvarianter uppfylls antingen med hjälp av ECE Ref. 25 (bred belysning) eller med ECE Ref. 50 (långdistansbelysning). Och slutligen tack vare multispänningsfunktionen är dessa strålkastare lämpliga för 12 och 24 Volt märkspänning.

Priset för Rallye 3003 LED är 3696:- exkl moms, enbart insatsen kostar: 2696:- exkl moms.

Luminator LED kostar i kromat utförande: 4796:- med positionsljus och svart med positionsljus: 4696:- samt som insats: 2696:-. Allt exkl moms.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*