annons
Hem » Notiser » Nya tillslag mot fuskande chaufförer i Danmark

Nya tillslag mot fuskande chaufförer i Danmark

Tungvognscenter Syd fortsätter att vara en nagel i ögat på fuskande chaufförer och åkerier som passerar vårt södra grannland. De gjorde tillsammans med tullen och två fordonsinspektörer från Trafikverket en kkontroll i och runt Padborg under onsdagen 21 juni, 2017. Kontrollen av lastbilarnas tekniska skick visade att de allra flesta bilarna var OK, och de fick bara påpekande om mindre defekter.

En ukrainsk chaufför hade varit på shoppingrunda i Danmark bil och körde hemåt med bland annat en danskregisterad skåpbil med tillfälliga skyltar. Efter skåpbilen drogs en ukrainsk trailer och det fanns en trafikskadad dansk skåpbil på den. Trailern var oregistrerad, men hade tillfälliga skyltar. Vid kontrollen fann man fel på trailerns bromsar, och kunde konstatera att fordonskombinationen i kombination med syftet för körningen kräver färdskrivare, vilket saknades. Den ukrainske föraren kan se fram emot rättsliga åtgärder.

En tysk lastbil med tyska förare hade brutit mot körtidsreglerna och fick böter på sammanlagt 49 500 dkr. Böterna betalades på plats.

Dessutom fann man fusk med AdBlue-systemet i fyra lastbilar. Dessa lastbilar var från Polen och Bulgarien. Böter för AdBlue manipulation betalades på plats.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*