annons
Hem » Notiser » Nya tung-däck från Michelin

Nya tung-däck från Michelin

Michelin lanserar nu nästa generation av Michelin X Multi för tunga lastbilar. Däcket är avsett för korta till medellånga transporter. Tester visar att den nya generationen däck har 15 – 20 procent längre livslängd än den nuvarande serien Michelin X MultiWay 3D. Enligt ett pressmeddelande från däcktillverkaren ska det nya däcket säljas till samma pris som tidigare generationen.

Det nya däcket har utformats både för att ge lägsta driftskostnad per kilometer och för att ge bästa väggrepp i alla väder under däckets hela livslängd. Till att börja med kommer det i fyra dimensioner: 315/70 R 22.5 X Multi Z och D kommer i mönster för alla axlar (Z) samt för drivaxlar (D), 385/55 R 22.5 X Multi F och T kommer för styraxlar (F) och för släpvagnsaxlar (T). Däcksserien X Multi utvidgas i september 2017 med lanseringen av 295/60 R 22.5 och 315/60 R 22.5 X Multi D och sedan 315/70 R 22.5 X Multi D Remix tidigt år 2018.

Underhåll av bilflotta och däck förenklas tack vare att ett RFID-chip integrerats i varje Michelin X Multi-däck. Med ”uppkopplade” däck kan den nya serien få tillgång till ett antal digitala tjänster som gör det möjligt att identifiera varje enskilt däck, förbättra skötseln av lastbilflotta och lager samt spåra olika verksamheter.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*