annons
Hem » Notiser » Nytt för asfaltsläggare från Kilafors

Nytt för asfaltsläggare från Kilafors

Kilafors har en ny vagn för lossning av tippgods på väg ut på marknaden. Efter flera tester och prover har man nu äntligen kommit fram till en godkänd variant av en vagn som inte behöver tippas för att lasta av godset.

– Vanligtvis när material ska lossas med en tippvagn så höjer sig vagnen för att sedan tippa ut innehållet. Den nya produkten ”Push off” från Fliegel har istället hydraulkolven i framstammen och skjuter av sitt innehåll, säger Hans Englund, säljare på Kilafors.

Detta kan medföra stora framsteg för entreprenörerna som lägger asfalt i Sverige. De lämnar ofta garanti till Trafikverket, och om något går snett får de själva reparera vägarna. Med ”Push off” kommer det gå att uppnå en jämnare temperatur i asfalten som i sin tur gör att vägarna håller bättre.

– Samtidigt som det finns pengar att vinna för entreprenörerna är den nya produkten även bra utifrån en säkerhetsaspekt, eftersom ingenting tippas så minimeras riskerna för skador av olika slag, fortsätter Hans berätta.

Kilafors tillhandahåller chassit till den nya produkten, där de fyra första leveranserna redan är i test och den femte levereras nu under maj.

– Vi är väldigt glada över att detta nu händer. ”Push off” är helt enkelt en jättebra produkt, avslutar Hans.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*