annons
Hem » Notiser » Nytt rekord i Trelleborgs hamn

Nytt rekord i Trelleborgs hamn

Trelleborgs Hamn når nya rekordnivåer i Ro-Ro-trafiken. Under årets sju första månader noterar hamnen all time high i ökade volymer. Jämfört med 2016 års siffror har lastbilarna ökat med 5,9 procent och trailers med 7,7 procent. Personbilar och passagerare ökade med 7,3 procent respektive 6,3 procent.

– Vi kan konstatera att vi haft en mycket bra volymutveckling ackumulerat januari till och med juli. Juni och juli var bättre än genomsnittet vilket bådar gott för resterande del av året. Vi ser ingen avmattning på volymerna nästa år heller. Vår största ökning ligger på trafiken till och från Polen som haft en ökning ända sedan den startade i Trelleborgs Hamn 2007, säger Tommy Halén, vd för Trelleborgs Hamn AB i ett pressmeddelande.

I sin budget för infrastrukturen hade Trelleborgs hamn budgeterat med tre procent tillväxt för 2017, men ligger redan nu på det dubbla. Detta skapar stundtals problem i vägtrafiken till och från hamnen.

– Vi har cirka 700 000 lastbilar och trailers per år och en ökning på sex procent blir ett stort antal enheter att hantera både i och utanför hamnen. Den kraftiga ökningen av trafik till hamnen har under sommaren lett till att köerna varit långa ut på riksvägen vilket aktualiserar vikten av beslut om hur infarten till hamnen ska vara i framtiden, säger Tommy Halén.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*