annons
Hem » Artiklar » Nytt tjänstekoncept från Continental 
Continental har slagit ihop sitt utbud av tjänster för fordonsflottor och åkerier.

Nytt tjänstekoncept från Continental 

Continental har slagit ihop sitt utbud av tjänster för fordonsflottor och åkerier under konceptet Conti360° Solutions. Omorganisationen sätter ett fokus på digitalisering och hållbarhet och möter därmed marknadens efterfrågan på detsamma där nya krav på datadriven hantering och digitalisering i stort återspeglas. Den strategiska ihopkopplingen av tjänster kommer även stödja åkerinäringen genom att tillgodose det växande behovet av hållbarhet i logistiksektorn. Initiativet är en del av Continentals strategiska program Vision 2030 som presenterades i december förra året.

Med Conti360° Solutions går Continental enligt ett pressmeddelande från däcktillverkare och leverantör av olika däcktjänster till att erbjuda mer av helhetslösningar – integrerade med varandra. I Conti360° Solutions ingår ContiConnect, ContiPressureCheck och ContiLifeCycle, inklusive regummeringsprodukterna ContiRe och ContiTread – samt hantering av däckstommar.

– Genom att fokusera mer på ContiLifeCycle-konceptet i våra Conti360° Solutions-avtal så vill vi fokusera på och stödja en ökad hållbarhet i transportbranschen. Ambitionen är att här bli den naturliga samarbetspartnern när det kommer till hållbarhetsfrågan. En ny visuell kommunikation och logotyp ska hjälpa till att göra kunderna uppmärksamma på omorganisationen, säger Ralf Benack, chef för affärsområdet Fleet Solution EMEA.

– Den senaste omorganisationen sammanför tjänster och produkter i ett ännu mer sammanhållet koncept. Vad vi nu gör är att nyttja de synergieffekter som genereras av vårt nära samarbete med våra andra affärsområde inom Automotive på fordonskomponentsidan – ett samarbete som kontinuerligt för in nya kunskaper i vår portfölj. Som ett resultat av detta kan Continental erbjuda åkerinäringen en professionell lösning som möjliggör för en hållbar hantering – detta genom användning av bränslebesparande däck, resursbesparande regummeringar och digital däckövervakning, säger Ralf Benack. 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*