annons
Hem » Artiklar » Oenighet stoppar färdigbyggnad av truckstop

Oenighet stoppar färdigbyggnad av truckstop

Färdigställande av lastbilsparkeringen vid Örebro Truckstop till den säkra rastplats det först var tänkt dröjer. Just nu är kommunen och Örebro Truckstop oense om drift och skötseln av rastplatsen.

– Parkeringsplatsen ägs av kommunen och som vi ser det har det alltid varit meningen att kommunen skulle driva anläggningen. Sedan i våras vill de istället att vi ska arrendera parkeringen och stå för skötseln och säkerheten. Det är inget vi har resurser till att klara av ensamma, säger Jan-Olow Engström, vd på Engströms som driver Örebro Truckstop.

Enligt Jan-Olow Engström är det dock redan idag Örebro Truckstop som sköter om och håller rent på lastbilsparkeringen, men utan att man får en krona i ersättning för detta från kommunen. Problemen med kriminalitet och nedskräpning har eskalerat kraftigt de senaste året och ska man få ordning på problemen nu krävs det betydligt större resurser än de Engstöms har att tillgå. Detta har man också klargjort för kommunen redan när planerna på en säkerhetsparkering startade för fem år sedan efter erfarenheten med exempelvis Stig Center i Göteborg som visat vad som händer om ingen tar ansvar.

– Vi vill att kommunen ska vara huvudansvarig för sin egen ägda parkering och sätta upp reglerna som ska gälla, vi kan dock hjälpa dom med parkeringen. Det finns inte en möjlighet för en privat aktör att reda ut detta som det ser ut idag då bland annat lagstiftningen idag gör att man inte som ensam aktör klarar att bringa ordning, för detta krävs ett mycket bredare samarbete, bland annat med Polis men också hela branschen, säger Jan-Olow Engström.

Han har varit i kontakt med många andra intressenter så som försäkringsbolag, speditören och stora transportköpare och alla är positiva till satsningen på en säker rastplats. Men hur detta ska hjälpa den ekonomiska situationen har inte kunnat lösas ännu.

– Kommunen vill inte lyssna till vår utredning, säger Jan-Olow Engström.

Trailer har sökt ansvarig person på kommunen utan att lyckas.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*