annons
Hem » Artiklar » Ögongodis från amerikanska Mack

Ögongodis från amerikanska Mack

Mack Trucks lanserar nästa generations tunga lastbilar i USA, Mack Anthem.

Den nya lastbilen är byggd för att vara en helt modern lastbil utan att förlora designen hos den klassiska amerikanska nosbilen. Med ny design och en optimerad aerodynamik ger det en förbättring av bränsleeffektiviteten på upp till 3 procent.

-Anthem är en av de viktigaste nya lastbilarna i Macks 117-åriga historia och kombinerar våra senaste innovationer med över hundra års kunnande om lastbilsbyggande. Det fantastiska resultatet är en lastbil som är byggd för våra kunders affärsbehov och konstruerad för förarna, samtidigt som den har effekten och attityden som bara en Mack-lastbil kan ha, säger Dennis Slagle, President, Mack Trucks.

Mack vill med Anthem ge förare och transportföretag en modern lastbil med klassiska drag. Anthem har en helt ny exteriör design och en optimerad aerodynamik som ger en förbättring av bränsleeffektiviteten på upp till 3 procent. Den nya förarmiljön och sovutrymmet har tagits fram med fokus på ökad förarkomfort och produktivitet.

Mätarna på instrumentpanelen har placerats högre och på den nya ratten är kontrollerna för farthållare, Bluetooth och ljudsystemet extra upplysta. Allt för att föraren ska ha enklare att se dem.

-Varenda detalj i designen av Anthem finns med av en anledning. Vi har frågat tusentals förare och använt deras feedback för att skapa en funktionell, kraftfull och effektiv fjärrtransportbil med en unik design som inte liknar något annat ute på vägarna idag, säger Jonathan Randall, Senior Vice President Sales, Mack Trucks North America.

För att minska luftmotståndet har Macks ingenjörer, förutom konstruktionen av den nya huven och grillen, bland annat förbättrat designen på taket, spegelhusen och den främre stötfångaren.

– När folk ser nya Anthem första gången är det många som reagerar på dess kraftfulla, typiska Mack-utseende. Men den har också otroligt bra aerodynamiska egenskaper, säger John Walsh, Vice President of Global Marketing and Brand Management på Mack.

Mack har också introducerat Mack Connect. I systemet samlas befintliga och framtida tjänster under begreppen uppkopplad support, uppkopplad verksamhet och uppkopplad körning. När det är dags för service identifierar systemet närmaste återförsäljare. Bokning av reservdelar och service sker sedan samtidigt som lastbilen fortfarande rullar på vägen. Data från lastbilen, föraren och olika tjänster omvandlas via Mack Connect till åtgärder. Resultatet blir bästa tänkbara support och service till Macks kunder.

Mack Anthem börjar tillverkas i full skala under Q1 2018.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*