annons
Hem » Artiklar » Omledning av trafiken var rånförsök
Arkivbild: person/fordon på bilden har inget med artikeln att göra

Omledning av trafiken var rånförsök

Vid 23-tiden i torsdagskväll gjordes ett allvarligt rånförsök mot en 23-årig lastbilschaufför på riksväg 56 utanför Eskilstuna.

När chauffören var i höjd med Alberga blev hon enligt ekuriren.se stoppad av två män i varselvästar som hävdade att vägen var avstängd längre fram. De sa åt chauffören att följa efter dem vilket hon gjorde. Männen körde en vit skåpbil och ledde in lastbilen på mindre vägar. Snart insåg chauffören att allt inte stod rätt till. Vid detta laget låg skåpbilen bakom lastbilen och enligt polisen kunde chauffören inte heller fortsätta framåt på vägen.

Det enda kvinnan kunde göra enligt ekuriren var att låsa in sig i hytten och vänta. De båda männen gick nu igenom lasten men hittade inget som var värt att stjäla. Efter ett tag gick chauffören ut ur lastbilen för att orienterade sig. Hon trodde att de två männen lämnat platsen vid detta laget – men så var inte fallet.

Enligt Peter Gustafsson som är inspektör vid polisen i Eskilstuna började männen rycka och slita i kvinnan. Hon lyckades dock slita sig loss och åter igen låsa in sig i hytten. Nu ringde hon sin transportledare för att slå larm.

Männen försvann från platsen och enligt polisen finns det inga misstänkta gärningsmän.

Polisen uppmanar nu till försiktighet om någon skulle råka ut för något liknande.

– Chauffören fick intrycket av att männen i sina västar kom från Trafikverket. Men om vägen hade varit avstängd så borde det ha varit skyltat eller uppmärkt på platsen. Om det verkligen varit folk från Trafikverket så borde det ha funnits fordon med Trafikverkets logotyper. Hade det handlat om en olycka skulle sannolikt polisen varit där. Så man måste göra en bedömning själv. Är man osäker ring polisen eller Trafikverket och fråga, säger Peter Gustafsson.

Polisen efterlyser tips från personer som kan ha bevittnat händelsen eller varit med om något liknande. Numret till tipstelefonen är 070-307 59 30

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*