annons
Hem » Notiser » Ömtåligt uppdrag till Widriksson Logistik

Ömtåligt uppdrag till Widriksson Logistik

Fordonsglastillverkaren Saint-Gobain Autover Sverige är sedan årsskiftet ny kund till Widriksson. Uppdraget går ut på att transportera fordonsglas från Saint-Gobain Autovers lager till kunder i Stockholm och Mälardalen – och på sikt även Göteborg. Värdet på uppdraget ligger på sex miljoner kronor och sträcker sig över tre år. Enligt ett pressmeddelande ställer det höga krav på varsam hantering av ömtåligt gods, spårbarhet och hållbarhet.

Widrikssons uppdrag är att leverera glaset till främst glasmästare och verkstäder i Stockholm och Mälardalen. Distributionen sker även med fokus på hållbarhet. Det innebär effektiv planering, fossilfria bränslen samt efterlevnad av strikt uppförandekod och schyst arbetsmiljö.

– Widriksson hjälper oss att förändra hela vårt distributionsupplägg. Vi går från egen distribution dagtid till utlagd produktion nattetid. På så sätt kan vi utveckla och effektivisera vårt erbjudande och därmed förenkla för våra kunder, säger Michael Starenius som ansvarar för logistiken på Saint-Gobain Autover.

– Saint-Gobain Autovers krav på spårbarhet och hållbarhet ligger helt i linje med vårt arbetssätt och vi är glada att vi har fått förtroendet från Saint-Gobain Autover att hantera detta ömtåliga gods. Upplägget med kvälls- och nattdistribution passar oss också mycket bra då det bidrar till ökad framkomlighet i trafiken samt ökar nyttjandegraden på våra fordon, något som är viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Johan Nyblom, vd på Widriksson Logistik.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*